Logopedie voor Volwassenen

Behandeling, advies en voorlichting

Werkwijze

Aanmelding

Wanneer u contact met mij opneemt, maak ik een afspraak met u voor een intake-gesprek. We bespreken dan wat uw klachten zijn, hoe ze zijn ontstaan en wat u wilt bereiken. Daarna volgt mogelijk een onderzoek.

Voor een behandeling heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. De eerste keer moet u ook een geldig ID-bewijs meebrengen.

Behandeling

Samen bespreken we welke behandeling u krijgt. Deze kan bestaan uit oefeningen en/of advies.

In overleg behandel ik u aan huis of in de praktijkruimte in Weurt. (5 auto-minuten van het centrum van Nijmegen)

Groepstherapie

Het is mogelijk groepstherapie te volgen in deze praktijk. Communiceren doe je tenslotte met andere mensen. We werken in groepen van 2 tot 6 mensen. De deelnemers hebben een gezamenlijk doel: bijvoorbeeld “mijzelf duidelijk kunnen maken, op welke wijze dan ook”. Een groepsbehandeling duurt wekelijks een uur. Er worden oefeningen gedaan en gesprekken gevoerd. Er is ruimte voor lotgenotencontact en het leren van de ervaringen van anderen.

Samenwerking

Als het nodig is zal ik ook de samenwerking zoeken met andere hulpverleners zoals de huisarts, specialist, tandarts, fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut en de thuiszorg. Daarnaast werk ik nauw samen met de Sint Maartenskliniek en Stichting Pluryn in Nijmegen. Samen kunnen we zorgen voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor u en uw omgeving, binnen de mogelijkheden. Deze samenwerking gebeurt overigens altijd in overleg met u.

Privacy

De praktijk werkt volgens de wet AVG, zodat een zorgvuldige omgang met uw gegevens gewaarborgt is. U kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring.

Klachten

Wanneer u een vraag of een klacht heeft kunt u deze met ons bespreken. Komen wij er samen niet uit dan kunt u zich wenden tot de NVLF, die kan bemiddelen.

Kwaliteit

Door het regelmatig volgen van cursussen en deelnemen aan congressen en kwaliteitskringen blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici onder “uffelen”.

Sinds 2014 ben ik geregistreerd als afasietherapeut bij de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Dit betekent dat ik gespecialiseerd ben in de behandeling van afasie, hiervoor jaarlijks bijscholing volg en meer tijd mag nemen per behandelsessie.